Tre Noveller

Av Tommy Lindén

När världen föds på nytt

Daniel Björk vet inte vad han ska tro när en ung, vacker tjej kommer inflygande genom fönstret i hans lägenhet på tredje våningen.
Matilda Ekblad är en ovanlig flicka och hennes pappa, en ovanlig pappa. Och deras besök i Sverige blir den här gånget ett mycket ovanligt besök.

En berättelse om oväntad kärlek, om demokratins relevans i samhället och om orättfärdighet i det förgångna.

Kvinnan, ormen och Fermats gåta

”Vad vet du till exempel om kvinnans frigörelse och rättigheter, om kvinnofällor, om rätten till din egen sexualitet, om rätten till fri abort. Vad känner du till om genusvetenskap, könsneutrala äktenskap och om möjlighet till fri insemination med en lesbisk partner. Vad har du för garantier på det sätt du lever? Vilka försäkringar har du tecknat? Hur ser dina karriärsmöjligheter ut med det liv du nu lever, dina pensionspoäng, med mera med mera.”
”Jag förstår inte ett dugg av vad du pratar om”, sa Ewoni förbryllat.
”Nej, där ser du”, svarade ormen. ”Du behöver kunskap. Och kunskap finns, närmre än du tror.”
Om vägen från Paradiset till en operationssal på Lunds universitets­­sjukhus. Och om en ung svensk-libanesisk kvinna med matematisk begåvning som har intresserat sig för Fermats gåta.

Vem kan segla förutan vind

Ragnar är psykoterapeut och är på väg till en kollegas sommarstuga i Småland. Kollegan är psykiater och de brukar träffas ibland till en röjarhelg för att rensa i hjärnkontoret. Den här gången har kollegan även engagerat tre ryska studendskor som gillar att festa loss. Men händelseutvecklingen blir inte vad Ragnar tänkt sig. Och en melodi från en nyligen bevistad sekulär begravning ringer i hans öron,
”Vem kan segla förutan vind”.!

155 sid, 110×185 mm, mjukt omslag

Beställ som pappersbok, 149:- Till beställning!
Beställ som E-bok (Epub) 89:- Till beställning!
Beställ som E-bok (PDF) 89:-Till beställning!