Om ADD Publishing

Ny teknik och Internet håller på att förändra bokmarknaden och traditionell förlagsverksamhet. ADD Publishing är ett nystartat förlag som antar den nya teknikens utmaningar. Genom åren har vi som startat ADD Publishing hjälpt många andra förlag med bokproduktion, broschyrer, annonser m.m. Genom ADD Publishing vill vi nu erbjuda våra tjänster till framför allt personer som vill publicera sina egna alster på den växande bokmarknaden. Som enskild person har man kanske ett projekt, en egen roman, en släktkrönika, en livsberättelse, biografi, en egen fackbok kring ett intresseområde, som man vill publicera till en överkomlig kostnad. Med dagens teknik är detta möjligt på ett helt annat sätt än tidigare. Print on demand i små upplagor, 10-100 ex och e-böcker mobilt-bredband hallon behöver inte kosta så mycket. Vi samarbetar med ett flertal olika företag som är prisvärda på olika saker. Välkommen att höra av dig om ditt projekt så kan vi ge råd om bästa tillvägagångssättet och ge en offert. All rådgivning är gratis så du behöver inte oroa dig för några oförutsedda kostnader.

Vi hjälper dig med att:

  • ta fram original för bokens inlaga samt att göra ett bokomslag.
  • trycka boken på traditionellt sätt som pappersbok i en upplaga på 1 ex, 10 ex, 100 ex eller flera tusen ex.
  • göra en e-bok i pdf- och epub-format som kan läsas på datorer, läsplattor och mobiltelefoner.
  • skicka pliktexemplar till biblioteken.
  • lägga ut din bok på Bokrondellen där den blir tillgänglig för hela bokhandeln.
  • lägga ut din e-bok på Elib där den blir tillgänglig för utlåning på biblioteken.
  • vi kan även bistå med viss redigering, korrekturläsning säljtext m.m.
Det finns flera print on demand-tryckerier/förlag, och andra tryckerier där du kan trycka din bok, både i Sverige och utomlands. Men du kommer att behöva en bra sättning till inlagan och ett snyggt omslag. Detta kan ADD Publishing göra åt dig. Sedan kan vi fungera som tryckmäklare som visar vilka alternativ det finns för tryckning och distrubution. Vi har flera samarbetspartners som fyller olika behov, t.ex. där du betalar en mindre summa för att registrera din bok. Sedan betalar du bara produktionskostnaden för varje bok som trycks och du kan beställa en bok i taget om du vill. Alltså ingen hög kostnad för att starta upp. ADD Publishings kostnad för att sätta boken och göra ett tryckfärdigt omslag beror på bokens omfång (antal sidor), storlek, färgsidor, bilder m.m. Hör av dig för mer information. Om du redan från början vill trycka upp en större upplaga av boken är offsettryck ett bättre alternativ och kvaliten blir oftast bättre. Då det gäller försäljning och distribution finns det som sagt, olika lösningar. Kontakta oss för mer information. info@addpublishing.se

Etiska riktlinjer

I ett öppet samhälle med åsikts- och yttrandefrihet produceras en uppsjö av olika skrifter. Vi som startad förlaget ADD Publishing omfattar en kristen livsåskådning. Vi vill inte agera åsiktspoliser, men vi menar att det är inte ärligt och försvarbart att medverka till publicering av skrifter som vi inte tror på. Därför förbehåller vi oss rätten att inte publicera material som uppenbart strider mot vår övertygelse.